Vissza PEEK

Nagy teljesítőképességű, extru- dált műszaki műanyag termékek
 
PEEK termékek: poliéter-éter-keton
 
ZELLAMID® 1500 (PEEK), barna színű
 
zellamid
A PEEK magas hőmérsékletnek ellenálló hőre lágyuló műanyag, amelyet folyamatosan lehet használni egészen 260 ºC-ig, akár forró vízben vagy gőzben is. Kitűnő mechanikai tulajdonságai mind magas hőmérsékleten, mind -150 ºC-ig, kriogén körülmények között is fennállnak.
 
A nem töltött ZELLAMID® 1500 (és 1500 X) félkész termékek eleget tesznek az élelmiszerrel érintkező alkalmazások (BfR, FDA) követelményeinek. Az anyag oldószerek és szerves oldószerek széles körének ellenáll. Önkioltó, az UL 94V-0 éghetőségi besorolásnak felel meg. A ZELLAMID® 1500 (és 1500 X) tulajdonságai igen kiegyensúlyozottak, például a kis kúszási hajlam mellett az anyag rugalmassági modulusa nagy.
 
A PEEK nagy szilárdságú alternatívát kínál a fluorpolimerekkel szemben, ráadásul kopásállósága lényegesen jobb.Tribológiai tulajdonságai kiválóak.
 
ZELLAMID® 1500 X (PEEK), barna színű
 
Ez a különleges PEEK termék a ZELLAMID® 1500- hoz képest valamivel jobb hőállóságot és ütésállóságot mutat. A kisebb ion-emisszió miatt előnyösen használható a villamos és az elektronikai iparban, valamint a félvezető iparban. Ráadásul a termék árteljesítmény aránya kiemelkedően jó.
 
Felhasználási területek: élelmiszer-feldolgozás, űrhajózás és repülőgépgyártás, gépkocsigyártás, haditechnika, elektronikai- és félvezető ipar, kőolaj- és földgázipar, nukleáris- és vízienergiaipar, vákuumtechnika, orvosi műszerek, kábel- és vezetékgyártás.
 
Alkalmazási példák: műanyag szelepek és gyűrűk kompresszorokban, csapágyak, precíziós vágópengék, energiahatékony szivattyúk, dugattyú egységek, alátétek, sebességváltó elemek, fékező és légkondicionáló rendszerek, fogaskerekek és elektronikus szenzorok, járókerekek szivattyúkban, centrifugálszivattyúk kopó alkatrészei, CMP gyűrűk, félvezető hordozók, marató gyűrűk, tömítések, back-end alkatrészek, teszt-foglalatok, rögzítők és pálcák, befogók.
 
 
ZELLAMID® 1500 T (10% szénszállal, 10% grafittal, 10% PTFE-vel töltött PEEK), fekete színű
 
Erre a módosított PEEK típusra nagy teljesítményű tribológiai jellemzők, nagyon kis kopás és további olyan előnyös tulajdonságok jellemzők, mint a nagy nyomás-sebesség (pv) értékek. Az anyagnak jó műszaki jellemzői vannak, mivel szívós, merev, és ellenáll a kúszásnak.
 
Alkalmazási példák: nagy terhelés alatti csúszócsa- págyak, melyek ugyanakkor magas hőmérséklet hatásának is ki vannak téve.
 
ZELLAMID® 1500 GF30 (30% üvegszállal töltött PEEK), szürke színű
 
Az üvegszál töltőanyag jelentősen csökkenti a hőtágulást, és növeli a töltetlen PEEK hajlító modulusát. Ez a típus ideális olyan szerkezeti alkalmazásokra, ahol jobb szilárdságra, merevségre vagy mérettartásra van szükség, különösen 150°C feletti hőmérsékleten.
 
ZELLAMID® 1500 CA30 (30% szénszállal töltött PEEK), antracit színű
 
A merevség és a nyomószilárdság jobb, mint a töltetlen PEEK esetében. Ez a szénszállal töltött anyag jobb mérettartást mutat, kitűnő a kopásállósága és nagyon kicsi a súrlódási együtthatója.A szénszálak rendkívüli mértékben csökkentik a hőtágulást, és a jelentősen megnövekedett hővezető képesség segít hűvösen tartani a csapágy felszínét.
 
ZELLAMID® 1500 C20 (kerámiával töltött PEEK), fehér színű
 
Ez a termék, amely kerámia töltőanyagokkal van adalékolva, kitűnő méretstabilitást mutat széles hőmérséklet- és nedvességtartományban, és jó dielektromos jellemzői vannak szigetelő alkalmazásokban. PAI-val (poliamid-imiddel) és egyéb imidizált polimerekkel összehasonlítva ennek a típusnak nagyobb a hidrolitikus stabilitása. Más kerámiákkal összehasonlítva a súlya mindössze a fele, és nagyobb az ütésállósága és a szívóssága is.
 
Termékkínálatunkat és a termékek műszaki adatlapjait ide kattintva érheti el!  
 
További információkért keresse értékesítő kollégáinkat ide kattintva!