Vissza PET

Hőre lágyuló poliészter termékek: PET
 
(polietilén-tereftalát, polibutilén-tereftalát, kopoliészter elasztomer)
 
ZELLAMID® 1400 (PET kopolimer), fehér színű és ZELLAMID® 1400 SW (PET-C), fekete színű
 
A PET polietilén-tereftalát alapú, részben kristályos, hőre lágyuló poliészter. Ennek az anyagnak kitűnő mérettartása van, mivel azt gyakorlatilag nem befolyásolja a légnedvesség. A kis súrlódási együttható és a kitűnő kopásállóság, amely csekély kúszással és nagy rugalmasségi modulussal párosul, ideális választássá teszi ezt az anyagot mozgó alkatrészek esetében. A forró vízzel szembeni ellenállása csekély, de jobban ellenáll a savaknak, mint a poliamid vagy az acetál.
 
A ZELLAMID® 1400 középvonal-porozitás nélkül gyártható, és engedélyezett élelmiszerrel érintkező alkalmazásokban (BfR, FDA). Ez az anyag merevebb a többi hőre lágyuló műanyagnál. Kérjük, olvassa el a forgácsolással kapcsolatos tanácsokat.
 
 
ZELLAMID® 1400T (PET kopolimer szilárd kenőanyaggal), világosszürke színű
 
zellamid
Ez a belső kenést alkalmazó anyag jelentősen kisebb súrlódási együtthatót és nagyobb kopási ellenállást mutat, mint a nem töltött PET. Olyan anyagoknál is jobban viselkedik, mint a viasszal vagy olajjal töltött öntött poliamid termékek, vagy az olyan más kenőanyaggal ellátott anyagok, mint a Delrin® AF műanyagok. Akkor is ezt az anyagot célszerű választani, ha olyan alkalmazásról van szó, ahol lágy fém érintkezik műanyag felülettel.
 
Felhasználási területek: nagy nyomásnak és sebes- ségnek kitett alkatrészek.
 
Alkalmazási példák: görgők, fogaskerekek, szelepek, elosztó szelepek, precíziós síkcsapágyak, dugós csatlkakozók.
 
 
 
ZELLAMID® 1400 HI (PET homopolimer, ütésálló), fehér színű
 
Ez a termék egy szabadalmaztatott, különleges teljesítőképességű PET homopolimer. Ennek van a legnagyobb ütésállósága az összes PET termék közül, és kiemelkedő a kopásállósága és a me- revsége, miközben igen jó tribológiai jellemzőkkel rendelkezik. Kiváló megmunkálhatósága következ- tében idő- és költséghatékonyan megmunkálható.
 
Felhasználási területek: orvosi technológia, gyógyszeripar, élelmiszer-feldolgozás, nyomdaipar, logisztika és szállítás, villamos-, elektronikai ipar, félvezetők, autógyártás. Olyan alkatrészekhez használják, ahol különösen nagy a pontossági követelmény.
 
Alkalmazási példák: hüvelyek és csapágyak, fogaskerekek, vezérművek, tüskék, elosztók, koptató csíkok, élelmiszeripari dugattyús szivattyúk, szele- pek és szeleptestek, betápláló blokkok, szűrőpá- lyák, villamos szigetelők, folyadék- és gázzáró alkatrészek, pozícionáló tárcsák, beadagoló csigák, üzemanyag-szivattyú alkatrészek, üzemanyagrendszer csatlakozásai és forgórészek. Minden olyan alkalmazás, amelyben töltetlen PET kopolimert és PET homopolimert használnak, ideális csavarmenetes alkalmazásokhoz, és olyan alkatrészekhez, amelyeknek éles peremeik vannak.
 
ZELLAMID® 1400 HIT (PET homopolimer ütésállóság javító szilárd kenőanyaggal), szürke színű
 
Ezt az anyagot olyan nagy ütésállóságú alkalmazásokhoz javasloljuk, amelyeknél nagyon jó kopási jellemzőkre, ugyanakkor jelentősen csökkentett súrlódási együtthatóra és a töltetlen anyaghoz képest nagy kopásállóságra van szükség.
 
ZELLAMID® 1400 PBT (polibutilén-tereftalát), natúr színű
 
Ez a hőre lágyuló poliészter a PET-ben jelen lévő etiléncsoport helyett butiléncsoportot tartalmaz. A PBT mechanikai tulajdonságai kitűnőek, ehhez jó vegyszerállóság társul.
 
A ZELLAMID® 1400 PBT ütésállósága és szívóssága jó, kicsi a súrlódási együtthatója, ami jó siklási és kopási jellemzőkkel jár együtt.További sajátossága a nagy szilárdság és tartósság, amely jó mérettartással jár együtt, a kis vízfelvélel miatt. A ZELLAMID® 1400 PBT-t az Egyesült Államokban engedélyezik orvosi alkalmazásokra (USP6).
 
Alkalmazási példák: csatlakozó sorok, vezérművek, vezérlő tárcsák, orvosi eszközök.
 
ZELLAMID® 6000 X (TPE), nyers színű
 
Ez a hőre lágyuló kopoliészter elasztomer a hőre lágyuló műszaki műanyagok előnyeit a gumik rugalmasságával kombinálja. Széles hőmérséklet-tartományban használható, kivételes a fáradás-, és a kúszásállósága, továbbá az olajokkal, zsírokkal és más vegyszerekkel szembeni ellenálló képessége. Teljesíti, sőt még túl is teljesíti azokat az elvárásokat, amelyeket a hagyományos gumikkal szemben támasztanak.
 
Alkalmazási példák: vasúti alkalmazások, rezgéscsökkentő összeköttetések a talpfa és a sín között, valamint rezgéselnyelő a vagonok ütközőiben.
 
Termékkínálatunkat és a termékek műszaki adatlapjait ide kattintva érheti el!  
 
További információkért keresse értékesítő kollégáinkat ide kattintva!