Vissza Poliamid

Zellamid ® termékválaszték:
 
3P, SPM és HPM termékek
 
zellamid zellamid
Az általános célú anyagokat (poliamid, POM és hőre lágyuló poliészter) 3P-nek is szokták nevezni. Ezek általában töltetlen polimerek. A speciális tulajdonságokkal rendelkező műanyagok az SPM típusok (Special Performance Materials, különleges tulajdonságú anyagok); ezek innovatív, speciális igényeket kielégítő anyagok, amelyeket polimerek keverésével, töltőanyagok hozzáadásával és újszerű technológiák felhasználásával állítunk elő, hogy tovább javítsuk az általános célú műszaki műanyagok tulajdonságait. 2006-ban a Zell-Metall Engineering Plastics volt a világon az első cég, amely kereskedelmi léptékben alkalmazta a nanotechnológiát a félkész termékek gyártásában.
 
A nagy teljesítőképességű anyagok, amelyek HPM (High Performance Materials) néven is ismertek, olyan anyagok, amelyek hőállósága 150°C fölötti, és általában széles hőmérséklet-tartományban és sokféle kémiai környezetben egyenletes tulajdonságokat mutatnak.
Az extrudált ZELLAMID® a következő formákban érhető el:
 
Általános célú és különleges tulajdonságú műszaki műanyagok
 
Extrudált PA termékek: poliamid (Nylon)
 
ZELLAMID® 202 (poliamid 6), natúr és
ZELLAMID® 202 SW (poliamid 6)
 
zellamid
Az extrudált PA 6 szívós anyag, amely kopás- és ütésálló. A PA 6-ot rendszerint bronz, alumínium és más színesfémek helyettesítésére használják, mert jelentős súlyelőnyt kínál.A ZELLAMID® 202 sűrűsége 1,15 g/cm³, a bronzé 8,8 g/cm³, ami a térfogat alapú ár-összehasonlítást nagyon kedvezővé teszi. A PA 6 használata csökkenti a kenési igényt és nem koptatja az érintkező felületeket. Jó mechanikai tulajdonságai vannak. A poliamidok nedves levegőben vagy víz alá merítve akár 8 tömeg % vizet is felvehetnek. Ez javítja a kitűnő ütés- és rezgésállóságot, viszont méretváltozást is okozhat. A mechanikai, villamos és mérettulajdonságokat ugyancsak befolyásolja a nedvességfelvétel.
A ZELLAMID® 202 élelmiszerekkel érintkezhet (BfR, FDA). Mindezek a fontos jellemzők kitűnő ár/teljesítmény arányt biztosítanak.
 
ZELLAMID® 202 egyedi megrendelésre különböző színekben gyártható.
 
Röviden: Általános célú anyag, kopó és szerkezeti alkatrészekhez, amelyeknél egyensúlyt kell találni a szilárdság és a szívósság között.
 
Felhasználási területek: fapép- és papírgyártás, tengerészeti és tengeri alkalmazások, textilipar, általános gépipar, élelmiszeripar, elektronika, építőipar, bányászat, repülőgépipar és űrtechnológia, stb.
 
Alkalmazási példák: csúszó és kopó alkatrészek, golyóscsapágy pályák, csúszócsapágyak, csigák, forgóvázak, kötélcsigák, hornyos kerekek, görgők, kerekek, fogaskerekek, csúszósaruk, rezgéscsillapítók és -elnyelők, kaparók, szállítócsigák.
 
 
ZELLAMID® 202 MO (molibdén-diszulfiddal
(MoS2) töltött poliamid 6), fekete színű
 
Jobb siklási jellemzők, mint a töltetlen PA 6 esetében, valamivel nagyobb nyomószilárdság mellett.A fekete szín javítja az UV-állóságot. Jobb a kopásállósága is, és kisebb a felületi súrlódás, mint a töltetlen PA 6 esetében, a nedvességfelvétel is valamivel kevesebb.
 
Alkalmazási példák: kis súrlódási együtthatójú csúszócsapágyak, perselyek, vezérművek, fogaskerekek, hajtó fogaskerekek, nyomó alátétek, szelepülékek és csapágyak.
 
 
ZELLAMID® 202 XN (nanorészecskékkel erősített poliamid 6), natúr színű
 
zellamid
Ez a poliamid magas műszaki színvonalat képviselő anyag, amelyet a Zell-Metall legújabb technológiájával fejlesztettünk ki, amely túllép a newtoni fizika korlátain és eljut a kvantumfizikáig. Ez az egyedülálló módon erősített PA felülmúlja a standard PA 6 és PA 6.6 jellemzőit, számos tulajdonságában a 30% üvegszálat tartalmazó PA 6.6 nál is jobb.
A ZELLAMID® 202 XN alkalmazási hőmérséklete 140°C, a HDT értéke 168°C. Nagyobb a mecha- nikai szilárdsága és a húzómodulus értéke 4200 MPa (ISO 527, száraz állapotban). A kisebb nedvességfelvétel jobb mérettartást eredményez.
 
A termék alkalmazható élelmiszerrel közvetlenül érintkező területeken (BfR, FDA), és az üvegszállal töltött poliamidokhoz képest kb. 15%-kal kisebb a sűrűsége, aminek eredményeként kisebb a térfogategységre számított ára.
 
A nanorészecskék égésgátló hatása kiegészíti a ZELLAMID® 202 XN különleges tulajdonságait.
 
Alkalmazások: A ZELLAMID® 202 XN alternatívát jelent sok olyan alkalmazásban, ahol más termékek nem rendelkeznek megfelelő tulajdonságokkal (pl. alkalmazási hőmérséklettel), vagy ahol a hagyományos anyagok túl lágyak (mint a PTFE) vagy túl drágák (mint a PEEK). Az üvegszállal töltött poliamidokhoz képest könnyebb a forgácsolása, mert nincs szükség sem előmelegítésre, sem gyémántélű szerszámokra.
 
 
ZELLAMID® 250 (poliamid 6.6), natúr színű
és ZELLAMID® 250 SW (poliamid 6.6), fekete színű
 
A PA 6.6 jellemzője a nagyobb hőállóság és a nagy szakítószilárdság. Ez a legkeményebb és legridegebb extrudált poliamid. Az üzemanyagokkal, olajokkal, zsírokkal, szerves oldószerekkel és lúgokkal szemben jól ellenállnak.A nedvességfelvétel kisebb, mint a PA 6 esetében.
 
Felhasználási területek: mechanikai feszültségnek és nagy hőmérsékleten nyúlásnak kitett alkatrészek.
 
Alkalmazási példák: csúszócsapágyak, fogaskerekek és vezető sínek, vezérművek és görgős szelepemelők, vezetők és kuplung alkatrészek, hüvelyek, szelepülékek és nagy tehernek és/vagy hőmérsékletnek kitett termékek.
 
 
ZELLAMID® 250 MO (molibdén-diszulfiddal (MoS2) töltött poliamid 6.6), antracit színű
 
A molibdén-diszulfiddal (MoS2) töltött PA 6.6 szilárdsága, merevsége és súrlódási tényezője jobb.
 
Felhasználási példák: fogaskerekek, hornyos kerekek, lánckerekek, stb.
 
 
ZELLAMID® 250 GF30 (poliamid 6.6 + 30% üvegszál), fekete színű
 
zellamid
Jobb nyomószilárdságot, merevséget, keménységet, kúszási ellenállást és méretstabilitást kínál, miközben megmarad a jó kopásállóság. Ezen kívül jobb maximális felhasználási hőmérsékletet tesz lehetővé. A ZELLAMID® 250 GF30-at akkor használjuk, ha jobb terhelhetőségre vagy súrlódási jellemzőkre van szükség. Ahhoz, hogy nagyobb méretű alkatrészeket forgácsoljunk, az anyagot 120°C-ra elő kell melegíteni, és gyémánt élű szerszámokat kell használni. Kérjük, tanulmányozza forgácsolási segédletünket.
 
Felhasználási területek: közlekedés és szállítás, gépészet és autóipar, finommechanika, papír- és csomagolóipati gépek.
 
Alkalmazási példák: magas hőmérsékleten használt gépalkatrészek, dörzsgyűrűk, emelők, támasztó gyűrűk, hőszigetelők, burkolati elemek és távtartók.
 
 
ZELLAMID® 250 HI (ütésálló poliamid 6.6), natúr színű
 
Ez a különleges tulajdonságú anyag egy rendkívül szívós poliamid 6.6, amelynek alacsony hőmérsékleten is nagy az ütésállósága.
 
Alkalmazási példák: visszaütés nélküli kalapácsfejek és lökésgátló blokkok.
 
 
ZELLAMID® 250 PE (poliamid 6.6 szilárd kenőanyaggal), világoszöld színű
 
Ennek az anyagnak rendkívül kicsi a súrlódási együtthatója, és kevéssé kopik. Ellenáll a nagy terhelésnek, és gyakorlatilag nem lép fel letapadás/megcsúszás.
 
Alkalmazási példák: befogó rudak szövőszékekben, tehervagonok forgózsámolyainak fékbetétjeihez tartozó perselyek, csúszó és kopó blokkok a daruépítéshez.
 
 
ZELLAMID® 1200 (poliamid 6), natúr színű
 
Ez az etxrudált termék PA 12 típusú (laurillaktám) poliamid, amelynek rendkívüli az ütésállósága, ellenáll a legtöbb vegyszernek és széles hőmérséklettartományban állandó jellemzőket mutat, még kriogén alkalmazásokban is. A poliamid termékcsaládon belül ennek a terméknek a legkisebb a sűrűsége.
 
Alkalmazási példák: hidraulika hengerbetét, rakodó rámpákhoz és platformokhoz, vegyipari szelepek és tömítések .
 
Öntött PA termékek: Poliamid
 
zellamid
A részleteket megtalálja a Polytech brosúrában.
 
ZELLAMID® 1100 (öntött poliamid 6), natúr, fekete, kék és rendelés szerinti színekben
 
Ez az anyag nagy teherbírású, ütésálló és vegysze- rálló, nagyobb alkatrészekhez is használható. Kis és közepes sebességeken nagy a kopásállósága és különösen jól viselkedik megterhelő körülmények között, például homokkal vagy porral érintkezve. Kiegyensúlyozott mechanikai jellemzőinek és ki- váló megmunkálhatóságának köszönhetően ideá- lis műszaki anyag, sok területen alkalmazható.
 
 
ZELLAMID® 1100 MO (öntött poliamid 6 molibdén-diszulfiddal (MoS2) töltve), fekete színű
 
A molibdén-diszulfidot (MoS2) egyenletesen adjuk hozzá a PA 6 polimer mátrixhoz, hogy javítsuk annak teherhordó képességét. Jó az UV-állósága, és jók a siklási jellemzői. A nem módosított ZELLAMID® 1100-ra jellemző ütés- és fáradásállóság változatlanul megmarad.
 
 
ZELLAMID® 1100 Oil (öntött poliamid 6 olajjal töltve), sárga színű
 
Cégünk gyártott a világon először olyan valóban használható öntött poliamidot, amelyben a molekuláris szerkezetben a különleges olaj homogén módon van eloszlatva, ami a félkész termékeknek rendkívül jó kopásállóságot és kisebb súrlódási együtthatót biztosít. Ezek az előnyök különösen akkor mutatkoznak meg, ha a statikus és dinamikus terhelés együttesen jelentkezik.
zellamid
 
 
ZELLAMID® 1100 T (öntött poliamid 6, szilárd kenőanyaggal töltve), szürke színű
 
Öntött poliamid, elsősorban az anyag siklási jellemzőit javító speciális adalékokkal, amelyek kis, mindössze 0,15-ös súrlódási együtthatót eredményeznek. Ezen kívül a nem kívánatos letapadási/megcsúszási jelenségekre való hajlam tartó- san minimálisra csökken.
 
ZELLAMID® 1100 TX (öntött poliamid 6 szilárd kenőanyagokkal), nyers színű, szürke, zöld, piros színű
 
Ez a különleges tulajdonságú, belső kenőanyagokkal tovább javított öntött poliamid még jobb kopásállóságot és pv jellemzőket mutat, mint a ZELLAMID® 1100 T; letapadási/megcsúszási jelenségek szinte egyáltalán nem lépnek fel.
 
Alkalmazás: ez az ideális csapágyanyag olyan alkalmazásokban, ahol kis súrlódásra, hosszú élettartamra, valamint precíz és egyenletes mozgásra van szükség terhelés alatt.
 
ZELLAMID® 1100 X (öntött, hőstabilizált poliamid 6), fekete színű
 
Ez a termék 20-30°C-kal magasabb folyamatos felhasználási hőmérsékletet tesz lehetővé. Kitűnően ellenáll a termooxidatív degradációnak és a hőöregedésnek.
 
ZELLAMID® 1115 (öntött poliamid 6/12, ütésálló), nyers színű
 
Ennek a kopolimernek jobb az ütésállósága, kisebb a nedvességfelvétele és jobb a kúszásállósága, mint az öntött poliamid 6-nak.
 
ZELLAMID® 1120 FE (öntött poliamid 6/12, fém maggal), natúr színű
 
A ZELLAMID® 1120 és egy fémmag kombinációja egyesíti mindkét anyag különleges jellemzőit, és egy olyan kivételes termék jön létre, amely biztosítja az optimális és megbízható erőátvitelt.
 
ZELLAMID® 1200 G (öntött poliamid 12), nyers színű
 
Az öntött poliamid 12 a laurillaktám nyersanyagból készül nyomás nélküli öntéssel. A polimerizáció közvetlen átmenete a kristályosodásba erősen kristályos szerkezetet eredményez, mely nagy igénybevétel esetén kedvező.
 
Alkalmazási példák: rezgéscsillapítók, nagysebességű vasutak hevederrögzítői, gépkocsi ütközők energiaelnyelői és vasúti szerelvények ütközésgátlói, mobiltelefon antennák.
 
 
Termékkínálatunkat és a termékek műszaki adatlapjait ide kattintva érheti el!  
 
További információkért keresse értékesítő kollégáinkat ide kattintva!