Vissza POM

POM termékek: Acetál (polioximetilén):
 
ZELLAMID® 900 (POM kopolimer), nyers fehér színű, ZELLAMID® 900 SW (POM-C), fekete színű
 
zellamid
A POM részben kristályos hőre lágyuló műanyag, amelynek kicsi a súrlódási együtthatója és jók a kopási jellemzői. A POM jól ellenáll vegyszerek széles körének, beleértve sok oldószert is. Mivel a vízfelvétel majdnem nulla, a méretpontosság és méretstabilitás jobb, mint a poliamidok esetében. Az acetál nagy szilárdságot és merevséget mutat, ami könnyű megmunkálhatósággal párosul.
 
A ZELLAMID® 900 további figyelemre méltó jellemzői a nagy mechanikai szilárdság, a hőállóság és a súrlódáscsökkentő tulajdonságok.
 
A ZELLAMID® 900 az ASTM D 6100 szerint pórusmentes, és legtöbb típusa engedélyezett élelmiszerrel érintkező alkalmazásokban (megfelel a BfR, FDA követelményeinek). Olyan alkatrészek esetében, amelyeknek akkor is méretpontosnak kell lenniük, ha párás vagy nedves környezetben vannak, az acetál kopolimer meleg vízzel szemben jobban ellenáll, mint az acetál homopolimer.
 
A ZELLAMID® 900 egyedi megrendelésre külön- böző színekben is rendelkezésre áll.
 
Felhasználási területek: élelmiszer-feldolgozás, mezőgazdaság, orvosi, villamos-, elektronikai, vala- mint autóipar, általános gépipar, közlekedés és szállítás, palack- és autómosó berendezések, sportszerek, irodagépek, textilipar.
 
Alkalmazási példák: párás és nedves környezetben működő csapágyak és perselyek, fogaskerekek, vezető görgők, emelők, rugók, bepattanó csatlakozók, bütyköskapcsolók, befogók, szivattyúalkat- részek, elektronikai alkatrészek, irodagépek.
 
 
ZELLAMID® 900 AS (antisztatikus POM kopolimer), natúr
 
A sztatikus elektromosság levezetődik a felület mentén, ráadásul a terméknek nincs szüksége nedvességre vagy egyéb felületkezelésre az antisztatikus viselkedés eléréséhez. A 1010 Ω fajlagos felületi és 109 Ω.cm fajlagos térfogati ellenállás kitűnő érték az ipar számos területén. A permanens antisztatikus jellemzőket nem befolyásolja a nedvesség, és migrációra sem kerül sor. A termék nem tartalmaz szén töltőanyagot, ezért tisztatér-alkalmazásokra kitűnően használható. Az előnyös POM-C (acetál kopolimer) jellemzők - mint a nagy ütésállóság, mérettartóság és kis kopás - nem változnak.
 
Felhasználási területek: olyan alkatrészek, amelyek használata során a villamos kisülés zavaró körülményt jelent.Robottechnika, szállítás, bányászat, nagysebességű nyomtatás, villamos-, elektronikai és félvezető ipar, mobiltelefon gyártó üzemek.
 
Alkalmazási példák: szigetelők, relé- és transzformátor-házak, csapágyak, csúszóelemek, integrált áramkörök, merevlemez meghajtók, áramköri lemezek, tekercstestek.
 
 
ZELLAMID® 900 XU ELS (szén nanocsővel töltött vezetőképes POM kopolimer), fekete színű
 
A Zell-Metall úttörő nanotechnológiája biztosítja, hogy a POM-C (acetál kopolimer) fontos jellemzői változatlanok maradnak, vagy jobbak lesznek, mint az általában elérhető típusoké, amelyek akár 40% széntartalmú töltőanyagot használnak, amivel akár 50%-kal is csökkenthetik a merevséget és a folyási feszültséget.A nagyon alacsony, 103 - 104 Ω fajlagos felületi ellenállást és a 104 Ω.cm fajlagos térfogati ellenállást nanorészecskék hozzáadásával lehet elérni, és így a POM-C értékes tulajdonságait meg tudjuk őrízni.
 
ZELLAMID® 900 PE (POM kopolimer szilárd kenőanyaggal), világoskék színű
 
A ZELLAMID® 900 PE sorozatot nagy követelményeknek eleget tevő siklási alkalmazásokra hozták létre. Elsősorban berendezés- és gépgyártásban használják. Ezek a termékek olyan polimer ötvözetek, amelyek szerkezeti alkatrészekben használhatók.A ZELLAMID® 900 PE termékeknek a legnagyobb terhelést is ki kell bírniuk, tribológiai jellemzői kiválóak, kopásállóak, súrlódási együtthatójuk minimális.
 
Felhasználási területek: nagy terhelésnek kitett csúszó és vezető elemek
 
ZELLAMID® 900 XT (POM kopolimer szilárd kenőanyaggal), világos szürke
 
A szilárd kenőanyaggal ellátott acetál kopolimer kitűnő tribológiai jellemzőket mutat. Az ebből készült alkatrészek nagy sebességgel működhetnek, miközben kicsi marad a kopásuk.A letapadás/megcsúszási viselkedés kevésbé lép fel.
 
Felhasználási területek: olyan csapágyak és mozgó alkatrészek, ahol fontos a kis súrlódás és a hosszú kopási élettartam.
 
ZELLAMID® 900 XAF (POM homopolimer PTFE szálakkal), zafírkék színű
 
Ez a különleges tulajdonságú anyag PTFE szálakkal töltött POM homopolimer típus; melyben a PTFE szálak egyenletesen vannak eloszlatva a polimer mátrixban. Jobb kopási jellemzőket mutat, mint a töltetlen POM homopolimer. Az ebből az anyagból készült alkatrészek gyakorlatilag mentesek a letapadás/megcsúszási jelenségektől.
 
Alkalmazási példák: csapágyperselyek és csapágyak.
 
ZELLAMID® 900 XMD (fémként detektálható POM kopolimer), zafír színű
 
Ezt a speciális POM típust az élelmiszeripar számára fejlesztettük ki annak érdekében, hogy az idegen anyagot ki lehessen mutatni az élelmiszerfeldolgozás során. Ezt az anyagot a hagyományos fémdetektorokkal lehet kimutatni.
 
ZELLAMID® 900 H (POM homopolimer), fehér színű és ZELLAMID® 900 H SW (POM-H), fekete színű
 
A POM homopolimerek nagyobb kristályosságuk miatt nagyobb sűrűséget, keménységet, szilárdságot és jobb kúszással szembeni ellenállást mutatnak.
 
A ZELLAMID® 900 H hőtágulása kisebb. A POM homopolimernek nagyobb az ütésállósága és jobb a kopásállósága is.Az acetál homopolimer szilárdsága és merevsége valamivel jobb, mint az acetál kopolimeré, ráadásul kiváló a fáradási és kúszási ellenállása is.
 
A ZELLAMID® 900 H nagyon jó kinetikus súrlódási jellemzőket mutat.
 
Felhasználás területek: orvosi alkalmazások, szivattyúk, vegyipari berendezések, sporteszközök, gépjárművek.
 
Alkalmazási példák: csúszó elemek, tekercstestek, bepattanó elemek gerinc protézisekhez, vérpumpa alkatrészek, vékony falú perselyek, rácsozatok és csatlakozó elemek.
 
 
Termékkínálatunkat és a termékek műszaki adatlapjait ide kattintva érheti el!  
 
További információkért keresse értékesítő kollégáinkat ide kattintva!